Human gest koleginice: Dajte otkaz meni, a ne samohranoj majci

Izvor: NaDlanu.com, 13.Feb.2013, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Human gest koleginice: Dajte otkaz meni, a ne samohranoj majci

Radnica jedne firme u Vinkovcima u Hrvatskoj ponudila je otkaz kako bi spasila radno mesto svoje kolegice koja je samohrana majka.

FIrmu koja zapošljava 130 ljudi, kao i mnoge druge, pogodila je kriza. Tako su nedavno tri osobe trebale ostati bez posla. Kako je u firmu došla među poslednjima, a odlučeno je da oni koji su došli poslednji prvi odu, među predviđenima za otkaz našla se i jedna mlada samohrana majka dvoje dece kojoj je posao onde bio jedini izvor prihoda. "Kako sam >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << još uvek slobodna i bez obaveza, a i živim kod roditelja, mogu li ja svoje radno mesto prepustiti kolegici?", upitala je ova mlada žena. Potom je i pojasnila svoju nameru."Želim svoje radno mesto dati kolegici, ali uz garanciju da će to mesto biti samo za nju", rekla je radnica, nakon čega su neki zaplakali, a suze su se pojavile i u očima direktora, koji je njenu molbu odobrio. Kolegicama je kasnije rekla da će se ona lakše snaći nego majka dvoje dece, koja uza sve ima i kreditne obveze. Ova vest se pronela širom Hrvatske, ali i šire, a kako i ne bi kada se ovakav potez u današnje vreme graniči sa herojskim činom.Izvor: Danas.net.hr

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.