Izvor: B92, 24.Dec.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hočevar uputio poruku vernicima

Beograd -- Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar uputio je poruku svim vernicima koji prema gregorijanskom kalendaru danas slave Badnji dan.

Nadbiskup Hočevar je vernike Beogradske nadbiskupije pozvao da se odreknu svakog zla, laži, neistine, neodgovornosti i razdora.

"Želim zato braćo i sestre da svetlost Isusa Hrista, prosvetli svakog od nas, da se dakle odreknemo svakog zla, svake laži, neistine, neodgovornosti, i razdora i da na očigled svih, zasijamo duhom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zajedništva i mira, i pomirenja", navodi Hočevar.

"Ne bojte se, zasijajte svetlošću istine i žarom ljubavi u traganju za opštim dobrom, pomozite svim institucijama, i crkve i društva, da među nama zavlada svetlost razumevanja, jedinstva i saradnje", dodaje on.

Hočevar je čestitke za Božić razmenio i sa poglavarom Sprske pravoslavne crkve patrijarhom Pavlom, a beogradskom nadbiskupu Božić je čestitao i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

I predsednik Srbije Boris Tadić čestitao je Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima i građanima koji praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru. Čestitke su uputili i predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, kao i ministar vera Bogoljub Šijaković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.