Izvor: B92, 14.Sep.2010, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hočevar: Papa može da poseti Srbiju

Niš -- Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar rekao je da Katolička crkva želi da pomogne Srbiji u nameri da poglavar Rimokatoličke crkve poseti Niš 2013. godine.

"Svakako je želja najpre svih katolika da nas naš poglavar poseti, ali znamo da je želja i Srpske pravoslavne crkve i države Srbije da do toga dođe", rekao je on.

Beogradski nadbiskup je sa svim sveštenicima beogradske nadbiskupije posetio Niš povodom praznika Uzvišenja Svetog krsta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Hočevar je posetio arheološko nalazište Medijana, gde je rođen car Konstantin koji je i ozvaničio hrišćansku religiju u Rimskom carstvu.

Govoreći o pomirenju istočne i zapadne hrišćanske crkve, Hočevar je kazao da se novog zajedništva dveju crkava mnogi boje, ali bez ikakvog razloga.

"Mnogi se boje toga, ali se boje bez ikakvog razloga jer novo zajedništvo omogućuje svim hrišćanima da intenzivnije žive, da današnjem svetu jače pomognu da mogu stvarati jaču i veću kulturu i omogućiti svetu pravdu", naveo je Hočevar.

Pitanje približavanja i zajedništva, dodao je, jeste egzistencijalno pitanje - "želimo li da živimo u jednoj porodici ili volimo li da i dalje budemo podeljeni u mržnji i nerazumevanju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.