Hladni talas sve do kraja februara

Izvor: Blic, 19.Feb.2011, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hladni talas sve do kraja februara

Još nije vreme za odlaganje debelih jakni i obuće namenjene za sneg jer prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda kaže da nas do kraja februara očekuje hladno vreme povremeno praćeno snežnim padavinama.

Branko Bjelić, meteorolog RHMZ, kaže da će vreme danas biti pretežno oblačno, mestimično praćeno kišom, a u planinskim delovima i sa snegom. U toku večeri i noći sneg će početi padati i u nižim predelima, prvo u zapadnom, a potom i u svim delovima zemlje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Samo će na severu Vojvodine biti oblačno i uglavnom suvo vreme. U jutarnjim satima u Srbiji će duvati slab do umeren istočni i severoistočni vetar, koji će se u drugoj polovini dana okrenuti na severni i severozapadni smer. Jutarnja temperatura biće od minus jedan do tri, a najviša dnevna od dva do osam stepeni - kaže Bjelić.

Sutra se očekuje postepeni prestanak padavina i umereno razvedravanje, i to prvo u severozapadnim delovima, a potom i u većem delu zemlje. Jutarnja temperatura biće od minus tri do jedan, a maksimalna dnevna od tri do pet stepeni.

Od 22. do 28. februara vreme će biti oblačno ponegde praćeno snegom slabijeg intenziteta sa temperaturama nešto ispod proseka za ovo doba godine.

Od 22. do 25. februara jutarnje temperature biće od minus šest do minus tri, a maksimalne dnevne od nula do četiri stepena.

Posle 25. očekuje se blaži porast temperatura, pa će jutarnje biti od minus šest do minus jedan, a maksimalne dnevne od dva do pet stepeni. S tim što bi maksimalne temperature krajem februara mogle da porastu i na devet stepeni.

Povezane vesti: Danas i sutra ledeni dani u Srbiji

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.