Kuršumlija: Đaci napustili nastavu jer nema grejanja

Izvor: Blic, 26.Jan.2010, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuršumlija: Đaci napustili nastavu jer nema grejanja

Većina đaka Osnovne škole Miloje Zakić u Kuršumliji napustila je danas nastavu, jer u školi nema grejanja.

U školi nekoliko dana nema grejanja jer je u gorionike umesto lož ulja ubačena mešavina razrađivača i lakova, a za taj propust direktor škole optužuje firmu Mlin-produkt iz Gadžinog hana.

Opština Kuršumlija je Inspekciji za privredni kriminal podnela prijavu protiv škole i zatražila da se preispita kako se troši novac iz opštinskog budžeta namenjen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za kupovinu lož ulja.

U prijavi se navodi da je škola istovremeno dobila finansijska sredstva, za nabavku lož ulja i od opštine i od Ministarstva za Kosovo i Metohiju. Direktor Osnovne škole "Miloje Zakić" Života Vuksanović kazao je da je u dva navrata u gorionike umesto lož ulja ubačeno pogrešno gorivo i da zbog toga škola nema grejanje.

On je naveo da je u ovoj školi stacionirana i podujevska srednja i osnovna škola i da je zato Ministarstvo za Kosovo i Metohiju izdvojilo sredstva za osam tona lož ulja koje je dobavljano preko firme Mlin-produkt iz Gadžinog Hana. Vuksanović je za grešku optužio vozača i vlasnika ove firme Dobrosava Marjanovića.

"Direktorka podujevske škole je na otpremnici potpisala lož-ulje, međutim u gorionike je ubačeno osam tona mešavine razrađivača i nekakvih lakova. Jedan kotao sada nije u funkciji, dok drugi ne može dovoljno da zagreje školu", kazao je Vuksanović.

On je naveo da je vozač ove firme, pre više od mesec dana iz kotlova, u koje je prethodno ubacio neispravno gorivo, istočio 16 tona goriva i prodao ga drugim firmama.

Vuksanović je dodao da je u toku ponovno istakanje osam tona mešavina razrađivača iz kotlova.

U opštini Kuršumlija navode da redovno izdvajaju sredstva za nabavku lož ulja pošto je škola korisnik budžeta.

Zamenik predsednika opštine Dejan Milošević je za grešku optužio direktora škole Životu Vuksanovića.

"On je na prijem lož ulja, u kotlarnici, postavio svog čoveka koji preuzima lož ulje i samo njih dvojica znaju gde završavaju ovolike količine lož-ulja. Podneli smo prijavu inspekciji za privredni kriminal da preispita ovaj slučaj, jer prema podacima koje smo mi dobili od Ministarstva za Kosovo i Metohiju, ova škola je dobila više od milion i po dinara za nabavku lož ulja, a istovremeno je i opština izdvojila novac za istu namenu", kazao je Milošević.

Ova osnovna škola je tokom proteklih mesec dana u dva navrata od po nekoliko dana, ostajala bez grejanja. Protekle nedelje časovi su bili skraćeni a većina đaka je danas napustila nastavu.

Više desetina roditelja danas je došlo u školu i zatražilo od direktora da se što hitnije reši problem grejanja najavljujući da njihova deca narednih dana neće ni ići u školu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kuršumlija: Škola bez grejanja

Izvor: B92, 27.Jan.2010, 02:30

Kuršumlija -- U OŠ "Miloje Zakić" u Kuršumliji već nekoliko dana nema grejanja jer je u gorionike umesto lož ulja ubačena mešavina razređivača i lakova... Direktor škole Života Vuksanović optužio je firmu "Mlin produkt" iz Gadžinog Hana da je u dva navrata u gorionike umesto lož ulja...

Nastavak na B92...

Đaci u ledenim uČionicama

Izvor: Kurir, 27.Jan.2010

KURŠUMLIJA - I učenici se smrzavaju! U Osnovnoj školi „Miloje Zakić“ u Kuršumliji juče nije bilo grejanja zbog kvara gorionika na jednom kotlu. U ledenoj školi časovi su ..KURŠUMLIJA - I učenici se smrzavaju! U Osnovnoj školi „Miloje Zakić“ u Kuršumliji juče nije bilo grejanja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.