Hidova misija dobrote i čovekoljublja

Izvor: RTS, 31.Dec.2018, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hidova misija dobrote i čovekoljublja

Ima već trideset godina kako jedan čovek redovno pomaže starima, usamljenim i nemoćnim na Pešteri, Goliji i Rogozini. Iza njega je kaže milion pređenih kilometara, nema fondaciju, a podrška su mu dobrotvori iz zemlje i sveta koji mu šalju novac "na reč" jer ih, kako kažu, nikada nije izneverio i pomoć je uvek prosledio tamo gde je najpotrebnija.
Hido Muratović je izgradio 40 kuća za "zaboravljene". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Donirao na desetine krava i mnogo više koza i ovaca. Bolesne slao i van zemlje na lečenje.

"U ovim teškim vremenima gde je obično čovek čoveku vuk i gore od toga, nije se kod ljudi izgubila dobrota. Verujte mi!", kaže Hido.
Pomoć mu stiže sa svih kontinenata. Na veru i naciju, nikada se nije gledalo. Neki od njih kažu da bi Hidovu sliku pored ikone stavili na zid. Tvrde da se niko kao on nije potrudio da im pomogne.
Za Novu godinu Hido redovno obraduje najmlađe u zabačenim selima.
"U tim selima gde ja zalazim, ima dece, ima đaka koji nikad nisu videli Deda Mraza uživo. Verujte mi, ja im ga priuštim u njihovim učionicama. Imam svoje sponzore, ljude", ističe Hido.
Uveren je da ima neko ko beleži dobra dela. Svoju misiju će nastaviti sve dok ga zdravlje bude služilo.
"A voleo bih da neko nastavi ovo što ja radim. Jer ja uvek kažem: Dobrota je dar od Boga i dobrota se ne prodaje i ne kupuje", poručuje Hido.
Za 30 godina je, kako kaže, bio i hodža i pop. Ali i više od toga. Simbol humanosti Novog Pazara i Srbije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.