Havarija u Domu kulture, pričinjena velika šteta!

Izvor: BKTV News, 16.Jan.2017, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Havarija u Domu kulture, pričinjena velika šteta!

Havarija na toplovodnoj mreži u pribojskom Domu kulture, izazvala je proteklog vikenda, značajnu štetu u prizemnim prostorijama objekta.

U renoviranoj maloj sali u kojoj se uz brojne kulturne manifastacije održavaju i sednice lokalnog parlamenta, voda je uništila najveći deo enterijera, nameštaja i instalacija.

Struja i voda u Domu kulture su preventivno isljučeni, a nadležne službe rade na proceni štete i planu sanacije objekta.

Do pucanja radijatora >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u garderobi Doma kulture došlo je u petak veče oko 20 časova, usled čega je voda velikom brzinom prodrla kroz ploču i u najvećem delu uništila malu salu u podrumskom delu objekta.

Upozorenje meteorologa: Od danas ponovo snežne padavine i ledeni dani, evo i kad će da otopli (TABELE)

Lokalna samouprava je u proteklih nekoliko godina uložila dosta novca u renoviranje upravo male sale, pa su osim modernog enterijera, mokrih čvorova i mobilijara postavljani najsavremeniji audio, video i internet oprema i instalacije.

Prema rečima direktorke pribojskog Doma kulture Borke Puzović, trenutno se procenjuje šteta i u ovom trenutku nije moguće reći kada će mala sala moći ponovo da se koristi.

Prema najavama iz Štaba za vanredne situacije opštine Priboj, urgentno se radi na dobavljanju mašine za sušenje zidova u Domu kulture.

Javnom preduzeću "Toplana" u Priboju predstoji sanacija toplovodne mreže ka Domu kulture, kako bi se predupredile potencijalne havarije u nastavku ledenog talasa, koji prema najavama meteorologa, Srbiju očekuje već u toku ove sedmice.

Haos na Dunavu! Pristanište u potpunosti uništeno, proglašena vanredna odbrana od poplava! (FOTO, VIDEO)

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.