Hadžije (ni)su reketirane na aerodromu?

Izvor: S media, 16.Nov.2011, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hadžije (ni)su reketirane na aerodromu?

Mešihat Islamske zajednice (IZ) u Srbiji optužio je danas carinike na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu da su od hadžija tražili po najmanje 50 evra da bi se "ubrzala carinska procedura".

"Hadžije su doputovale juče oko 14 sati kada su ih, posle uobičajene sanitarne procedure i pasoške kontrole, dočekali službenici carine koji su se prema njima odnosili neprofesionalno i tendenciozno, ucenjujući ih i tražeći novac", navodi se u pismu Mešihata dostavljenom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << predsedniku Vlade Srbije i direktoru Carine.

Mešihat je zatražio od nadležnih da se oni koji su se tako poneli "adekvatno sankcionišu i da se ispita pozadina ovakvog ponašanja".

Sa druge strane, u Upravi carina Srbije demantovali su tvrdnje da je putnicima iz Istanbula tražen novac kako im prtljag ne bi bio otvaran.

Preševo: Zaplenjeno 6,23 kilograma marihuane

Sprečen pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita

Carinici sprečili krijumčarenje ptica

"Pomenuti putnici su u skladu sa važećim propisima prošli redovnu carinsku proceduru, nekoliko torbi je pregledano i na skeneru (bez otvaranja) i aerodrom su napustili bez plaćanja carinskih dažbina, jer je ustanovljeno da nemaju ništa za carinjenje", rečeno je u službi Uprave carina za odnose sa javnošću.

U dopisu Uprave carina dostavljenom medijima je navedeno da Unutrašnja kontrola Uprave carina nije primila nikakvu pritužbu putnika bilo kojeg jučerašnjeg leta, te ni leta iz Istanbula.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.