HIRURZI: ZAŠTITE LEKARE I NJIHOVU STRUČNOST

Izvor: Kurir, 27.Mar.2011, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HIRURZI: ZAŠTITE LEKARE I NJIHOVU STRUČNOST

GORNJI MILANOVAC- Predsednik Hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva Nebojša Stanković pozvao je Vladu Srbije i Ministarstvo zdravalja da zaštite lekare i njihovu stručnost od sveopšte devalvacije vrednosti.

Stanković je na skupu hirurga Srbije u Gornjem Milanovcu, pred 300 lekara, pozivao državu da doprinese da se lekari, a posebno eksperti, motivišu i da se uvažava njihovo dostojanstvo.

Stanković je rekao da je nivo srpske hirurgije na visokom nivou u svetu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << upkos svim teškoćama, a posebno transplatacioni programi koji su uzeli velikog maha.

Hirurzi iz Gornjeg Milanovca su na skupu predstavili svoj program lečenja štine žlezde, koji jedini u Moravičkom okrugu već tri godine rade te operacije.

Samo u pršloj godini na Hirurigiji u Gornjem Milanovcu operisano je više od 100 pacijenata sa benignim i malignim bolestima štitne žlezde, izjavio je načelnik Tomislav Pejović i dodao da sturčnjaci sa tog odeljenja milanovačke bolnice izvode najsloženije hirurške zahvate.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.