Gujon: Čast mi je što ću dobiti Orden Svetog Save

Izvor: Vostok.rs, 23.Jan.2018, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gujon: Čast mi je što ću dobiti Orden Svetog Save

Francuz Arno Gujon, kome će danas u Patrijaršiji u Beogradu biti dodeljen Orden Svetog Save prvog reda, rekao je da mu je izuzetna čast što će dobiti odlikovanje koje nosi ime najvećeg sina srpskog roda. Gujonu, osnivaču humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“ iz Francuske, najviše odlikovanje koje dodeljuje Srpska pravoslavna crkva, uručiće Njegova svetost patrijarh srpski Irinej.

Tim povodom Gujon je rekao da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što će dobiti najveće odlikovanje koje postoji u Srbiji, a koje nosi ime najvećeg sina srpskog roda, i to iz ruku patrijarha Irineja i u prisustvu vladika članova Sinoda, prenose „Večernje novosti“.

„To se dešava jednom u životu i mnogo sam srećan zbog toga“, istakao je Gujon, koji se video-porukom obratio subotičanima u prepunom Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava“, gde je održano književno veče „Put ka istini“, na kome je trebalo da bude jedan od govornika.

Pogledaj vesti o: Sveti Sava,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

SPC dodelila visoka prizanja: Odlikovani Gujon i Ricudis

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jan.2018

Srpska pravoslavna crkva uručiula je visoke ordene osnivaču dobrotvorne organizacije "Solidarnost za Kosovo" iz Francuske g. Arnou Gujonu i bivšem potporučniku Ratne mornarice Republike Grčke g. Marinosu Ricudisu...Ceremonija odlikovanja  Ordenom Svetog Save prvog reda obavljena je u uz prisustvo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.