Gugl prikuplja potpise za podršku slobodnom internetu

Izvor: Vostok.rs, 22.Nov.2012, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gugl prikuplja potpise za podršku slobodnom internetu

22.11.2012. -

Gugl je počeo da prikuplja potpise protiv cenzure interneta. Elektronska peticija pod nazivom "Preuzmi inicijativu" počela je 20. novembra.

Pojava peticije je povezana sa planiranim za početak decembra, nizom zatvorenih međuvladinih sastanaka o budućnosti Interneta. Prema saopštenju Gugla, na sastancima, koji će biti održani u Dubaiju, razmotriće se mogućnost uvođenja cenzure na Internetu.

"Mogućnost da se utiče na sudbinu Interneta treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << da imaju ne samo vlade, već i milijarde korisnika interneta i tehničkih eksperata širom sveta," - nalazi se na sajtu Gugla.

Izvor: Glas Rusije, foto: © Flickr.com/halilgokdal/cc-by-nc-sa 3.0    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.