Izvor: B92, 09.Nov.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grubač: Napadi nestali posle političkog kompromisa

Novi Sad -- Predsednik Saveznog ustavnog suda Momčilo Grubač ocenio je da se od napada na njega odustalo u trenutku "kada je postignut politički kompromis" o vraćanju poslanika Demokratske stranke Srbije u republički parlament. "Kada je SUS stavio privremenu meru na plan republičke skupštine da isključi 45 poslanika DSS-a nastala je čitava tarapana. Na sreću, pre nekoliko dana nađen je politički kompromis i nije odbijena poslušnost sudu", rekao je Grubač u intervjuu za "Građanski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << list".

Grubač je istakao da je "tužno" što u harangi protiv njega, politička kuhinja koja je to organizovala nije imala hrabrosti da ga javno napadne već je "poturila omladinu, u vidu Studentske asocijacije". "Svestan sam da se radi o šačici instrumentalizovanih mladih ljudi. Znam i odakle je to poteklo, da to nije bila njihova inicijativa, već da su dobili nalog i da je to trebalo da posluži diskreditaciji ne mene lično, već odluke suda koja im se nije sviđala", ocenio je Grubač.

U saopštenju Studentske asocijacije od subote se navodi da je "afera Grubač", koju su navodno oni otkrili, za tu organizaciju završena "odrstanjivanjem Grubača sa Pravnog fakulteta u Novom Sadu i zaštitom studenata koji su kod njega polagali".

Predsednik SUS-a je naveo da se "neće pomiriti s uvredama i klevetama" i dodao da je rešio da za povrede koje su mu javno izrečene "traži satisfakciju predviđenim pravnim putevima". Grubač je takođe rekao da "ne očekuje" poziv Haškog tribunala da svedoči u procesu koji se vodi protiv bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića, s obzirom da je 1992. bio savezni ministar za zaštitu ljudskih prava i nacionalnih manjina u Vladi Milana Panića.

"Nemam nikakvih saznanja koja bi u ovom procesu bila od interesa, uostalom, ono što se Miloševiću stavlja na teret, dolazi mahom posle obaranja Panićeve vlade", kazao je Grubač.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.