Izvor: B92, 13.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grafiti mržnje i oštećenja na crkvi

Novi Sad -- Novosadska policija saopštila da je nepoznata osoba na fasadi jedne kuće u Futogu ispisala uvredljiv grafit i kukasti krst.

U saopštenju se navodi da je grafit napisan u noći između 9. i 10. novembra i da policija intenzivno traga za počiniocem. Sadržaj grafita nije naveden u policijskom saopštenju. Policija je ispisivanje grafita okarakterisala kao izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje.

Novosadska policija danas je saopštila i da je u noći između 10. i 11. novembra u Kaću oštećena katolička crkva. Kako se navodi, za sada nepoznata osoba grumenjem zemlje razbila je tri prozora na tom verskom objektu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.