Izvor: Politika, 08.Jul.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Novog Pazara ušao u Ugljaninovu kancelariju

Novi PazarNastojaćemo da Novom Pazaru vratimo stari sjaj, da ovaj grad postane čuven po razvoju i uspesima,a ne po svađama i sukobima. Svi koji rade u opštini ne treba da očekuju revanšizam, jer to nije demokratski princip – rekao je novoizabrani gradonačelnik Novog Pazara Mirsad Đerlek (SDP) na svojoj prvoj konferenciji za novinare. Napomenimo, zvanične primopredaje dužnosti između Đerleka i njegovog prethodnika na toj funkciji lidera Bošnjačke liste za >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << evropski Sandžak Sulejmana Ugljanina nije bilo.

– Pozvaćemo sve najbolje stručnjake, bez obzira na političku ili drugu pripadnost, jer potrebna nam je pomoć i svih građana i Vlade Srbije da bismo rešavali nagomilane probleme – dodao je Đerlek, istakavši da će uzor Novom Pazaru biti opština Inđija, čijeg predsednika će uskoro posetiti.

Transparentnost u radu i saradnju sa svim odbornicima, institucijama i građanima obećali su i zamenik gradonačelnika Vujica Tiosavljević (NS) i predsednik Skupštine Milan Veselinović (SRS).

Inače, u koliko do juče luksuzno opremljenoj kancelariji, u kojoj je radio Ugljanin, Đerlek je zatekao samo radni sto i stolicu, ali je istakao da „pošten čovek može da radi i na drvenoj stolici”. Takođe, novi gradonačelnik je obećao da, za razliku od svog prethodnika, neće imati brojno obezbeđenje i strogu portirsku službu, već da će njegova kancelarija uvek biti otvorena za sve građane.

Ugljaninov blizak saradnik Ismajil Dupljak kaže za naš list da Ugljanin iz svoje bivše kancelarije nije odneo ništa što mu ne pripada.

– Nameštaj je dobio kao lični poklon, nije ga odneo svojoj kući nego je samo prebačen u prostorije SDA, u šta svi mogu da se uvere – ističe Dupljak.

S. Bakračević

[objavljeno: 09.07.2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.