Nove zdravstvene knjižice nisu obavezne

Izvor: RTS, 23.Jul.2013, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove zdravstvene knjižice nisu obavezne

Građani neće biti obavezni da menjaju stare papirne za nove plastične zdravstvene legitimacije, saopštio zaštitnik građana Saša Janković. Više od milion kartica, odštampanih pre dve godine, biće besplatno na raspolaganju ranjivim kategorijama stanovništva.

Zaštitnik građana Saša Janković saopštio je da građani neće biti obavezni da menjaju stare papirne za nove plastične zdravstvene legitimacije.

To je zaključeno na sastanku predstavnika Republičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fonda zdravstvenog osiguranja, ministra zdravlja Slavice Đukić Dejanović, poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića, direktora Agencije za borbu protiv korupcije Tatjane Babić i Jankovića, navodi se u saopštenju.

Više od milion kartica, odštampanih pre dve godine, biće besplatno na raspolaganju ranjivim kategorijama stanovništva, posebno deci i starijim građanima.

Drugi građani, koji sami žele da papirne knjižice zamene za plastične, moći će da to učine uz naknadu.

Iako elektronske zdravstvene knjižice mogu da pruže određene pogodnosti, u ovom momentu postoje veći prioriteti u zdravstvu na koje Fond treba da odgovori, zajednički je stav učesnika sastanka.

Republički fond zdravstvenog osiguranja nastaviće da sarađuje sa drugim organima kako bi se pojednostavile procedure i pri korišćenju postojećih, papirnih zdravstvenih knjižica.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Elektronske zdravstvene knjižice neće biti obavezne

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jul.2013

Elektronske zdravstvene knjižice neće biti obavezne i građani neće morati da menjaju stare papirne za nove plastične knjižice, zaključeno je danas na sastanku ministarke zdravlja Slavice Ðukić Dejanović i predstavnika Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja i nezavisnih institucija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.