Izvor: B92, 05.Mar.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grade se novi stanovi za Vojsku

Beograd -- Neki od pripadnika Vojske Srbije uskoro će rešiti stambeno pitanje.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac najavio je završetak izgradnje oko 600 vojnih stanova u beogradskom naselju Bežanijska kosa. Šutanovac je najavio i nove mere kojima će pomoći i rešiti stambeno pitanje nekima od pripadnika oružanih snaga Srbije.

Petnaest godina se na tom gradilištu nije ništa gradilo. Izgradnja stanova počela je poslednjih dana postojanja SFRJ, ali je i prestala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << usled raspada zemlje i sve veće ekonomske krize.

Ministarstvo odbrane rešilo je da nastavi izgradnju, pa će do kraja jula na Bežanijskoj kosi biti izgrađeno 180 vojnih stanova, a do kraja godine ukupno oko 600.

"Imamo ideju da kupujemo stanove takođe, pre svega sluzbene stanove za pripadnike Vojske koji su na određenim pozicijama, ali i stanove za trajna rešenja", kazao je Dragan Šutanovac.

"Sa druge strane, znate da smo dobili milijardu dinara od Vlade Republike Srbije za rešavanje stambenih pitanja pripadnika Vojske, kako bi to dali za kreditiranje, pre svega, mladih oficira koji su od skoro pripadnici Vojske Republike Srbije", objasnio je on.

Upravo se radi i novi Pravilnik za dodelu vojnih stanova, a pripadnicima Vojske ponudiće se i povoljni krediti za kupovinu stanova, kaže ministar.

"Ideja nam je da, umesto da plaćaju privatno stanovanje, da od tog novca mogu da otplaćuju svoje sopstvene stanove", najavio je Šutanovac.

Oko 22.000 pripadnika Vojske Srbije potražuje stambeni prostor, a oko 16.000 njih uopšte nema rešeno stambenom pitanje, kaže Šutanovac.

On najavljuje i povećanje naknade za nerešeno stambeno pitanje pripadnika Vojske.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vojsci krov nad glavom

Izvor: Večernje novosti, 05.Mar.2008

Do kraja godine trebalo bi da bude završena izgradnja oko 600 stanova namenjenih pripadnicima Vojska Srbije u beogradskom naselju Bežanijska kosa - najavio je u sredu posle obilaska ovih objekata ministar vojni Dragan Šutanovac

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.