Izvor: Politika, 22.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gotovo svi položili prijemni

Prema prvim procenama, na kvalifikacionim ispitima iz maternjeg jezika i matematike palo je nešto više od jedan odsto učenika. Tačnije – 1,44 odsto od oko 66.000 đaka koliko ih je polagalo testove iz maternjeg jezika i matematike za upis u srednje škole. Među onima koji su položili, njih 26,17 odsto je osvojilo od minimalnog jednog do pet poena, a njih 71,48 odsto zaradilo je od pet do maksimalnih 20 bodova po testu.

Prema objašnjenju iz Ministarstva prosvete Srbije, ove procene >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << su izvedene na osnovu rezultata kvalifikacionih ispita u jednom okrugu i na uzorku nešto većem od dve hiljade đaka. Predstoji i rok žalbe, pa, kada se to sve uzme u obzir, smatra se da će broj onih koji nisu položili ispite iz maternjeg jezika i matematike biti i manji od jedan odsto, kao što je to bilo i prošle godine.

Konačni rezultati biće poznati u ponedeljak. Potom će (27. i 28. juna) deca u svojim osnovnim školama podnositi liste u kojima će naznačiti najviše 20 željenih škola i profila. Tada će zapravo i konkurisati za srednjoškolske klupe.

A. B.

[objavljeno: 22.06.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.