Google platio Rusiji kaznu od 7,4 miliona dolara

Izvor: NovaEnergija.net, 13.Maj.2017, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google platio Rusiji kaznu od 7,4 miliona dolara

Američki internet pretraživač Google platio je novčanu kaznu u iznosu od 438 miliona rubalja (7,4 miliona dolara) koje je kompaniji izrekla Federalna antimonopolska služba Rusije (FAS), saopštio je danas ruski regulator za zaštitu tržišne konkurencije.
Elena Zajeva, direktorka u FAS-ovom odeljenju za kontrolu nad tržištem informacionih tehnologija, izjavila je za agenciju Tas s da Google sada treba da plati ruskim regulatorima još dve novčane kazne u iznosu od po >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << 500.000 rubalja svaka koje su izrečene njenim organizacionim delovima. FAS i Google su 17. aprila “prijateljskom nagodbom” okončali dvogodišnji sudski spor koji su ruske vlasti pokrenule protiv protiv američke firme zato što je unapred instalirala svoje aplikacije u mobilne uređaje koji koriste operativni sistem Android.
Prema postignutoj nagodbi, Google se obavezao da će platiti 438 miliona rubalja kazne i da na uređajima sa Android operativnim sistemom neće ograničavati instaliranje pretraživača, aplikacija i usluga drugih proizvođača.
Shodno “prijateljskoj nagodbi”, Google će takođe platiti i kazne u ukupnom iznosu od milion rubalja (17.500 dolara) koje su izrečene Google Ireland i Google inc. zbog nepridržavanja sudskog naloga.
Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.