Google kreirao aplikaciju za opismenjavanje

Izvor: NovaEnergija.net, 09.Mar.2019, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google kreirao aplikaciju za opismenjavanje

Google i dalje radi na inicijativama koje su kreirane tako da obezbeđuju edukaciju za što više različitih grupa, te je poslednja u nizu i aplikacija Bolo koja je namenjena deci školskog uzrasta u Indiji.
Naime, radi se o aplikaciji koja predstavlja asistenta u učenju slova, te čitanja, a zasniva se na tehnologiji za prepoznavanje govora, kao i na alatima koji tekst transformišu u audio zapis.
Deca mogu da čitaju na kombinaciji hindi i engleskog jezika, a uz pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << virtuelne devojčice koja se pojavljuje u okviru aplikacije i predstavlja se kao “Diya”.
Ona je tu da ponudi savete, ispravlja greške, čak i da pojmove na hindi jeziku prevodi na engleski. Aplikaciju može da koristi više dece, a podržava i oflajn mod kako bi se izbegli problemi nedostatka internet konekcije u ruralnim sredinama.
Iz kompanije Google tvrde da Bolo već pokazuje pozitivne rezultate, te se već primenjuje u oko 200 sela u najnaseljenijoj indijskoj državi Utar Pradeš. Oko 64 odsto od 920 učenika koji trenutno učestvuju u programu pokazalo je značajna poboljšanja u čitanju, a Bolo je za sada dostupan samo u Indiji, te može da se preuzme u Google Play prodavnici kao otvoreni beta program.

Izvor: PC Press
Foto: Printscreen/YouTube

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.