Izvor: Danas, 11.Feb.2015, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Šta će biti sa novosadskim Dnevnikom

Beograd - Žika Gojković, poslanik SPO-a, zatražio je juče od Ministarstva kulture da mu odgovori šta se dešava sa imovinsko-pravnim statusom dnevnog lista „Dnevnik“ i da li će ovo pitanje rešavati posebna komisija. Gojković je iskoristio mogućnost za postavljanje pitanja na početku sednice srpskog parlamenta, da podseti da je „pitanje ‘Dnevnika’, kao glasila i brenda od iste važnosti za Vojvodinu kao što je „Politika’ na nivou cele Srbije“.

Poslanik >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << PDD-a Šaip Kamberi pitao je juče Nebojšu Stefanovića, ministra policije, kada će MUP da vrati Opštini Preševo oduzeti spomenik Oslobodilačkoj vojsci Preševa, Bujanovca i Medveđe, kako bi se stvorili uslovi da se sprovedu administrativne procedure i legalizuje postavljanje tog spomenika. Kamberi je podsetio da je Žandarmerija, „20. januara 2013. godine uklonila i konfiskovala spomenik poginulim borcima bivše OVPBM, uz zvanično objašnjenje da je on ispred zgrade SO Preševo bez sprovođenja administrativnih procedura. „S obzirom da sam spomenik nije predmet krivičnog dela, on se nepravedno drži na nama nepoznatoj lokaciji“, zaključio je Kamberi.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.