Izvor: RTS, 09.Okt.2020, 06:09

Godišnjica ubistva novinarske ekipe RTS-a na Baniji

Na današnji dan 1991. godine, dok su izveštavali sa ratišta u Hrvatskoj, ubijeni su Zoran Amidžić - novinar i urednik šabačkog Dopisništva RTS-a, Bora Petrović - snimatelj, Dejan Milićević - asistent snimatelja i Sretan Ilić - urednik u Radio Šapcu. Za taj zločin još niko nije odgovarao.
Na putu između Petrinje i Gline, na Baniji, ostala je nezavršena televizijska reportaža i pitanje koje već 29 godina čeka odgovor. Kome je, i zašto, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novinarska ekipa bila meta?

To pitanje, svakog 9. oktobra zajedno postavljaju porodice stradalih novinara, prijatelji i kolege.
U službeni automobil u kojem su se nalazili Zoran Amidžić, novinar i urednik šabačkog Dopisništa RTS-a, snimatelj Bora Petrović, asistent snimatelja Dejan Milićević i Sretan Ilić, urednik u Radio Šapcu, ispaljeno je više od 300 metaka.

Na inicijativu zaposlenih u šabačkom Dopisništvu RTS-a ulica iz koje su Zoran, Bora, Dejan i Sretan otišli na poslednji profesionalni zadatak nosi njihovo ime, a pre dve godine, ispred zgrade je otkriveno spomen-obeležje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Godišnjica ubistva šabačke ekipe Radio-televizije Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2020

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da se danas navršava 29 godina od kako su na putu Petrinja-Glina ubijene kolege šabačke ekipe Radio-televizije Srbije, novinar Zoran Amidžić, snimatelj Bora Petrović i asistent snimatelja Dejan Milićević, dok je urednik u Radio Šapcu Sretan Ilić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.