Izvor: B92, 08.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godinu dana za nacionalnu mržnju

Niš -- Dušan Đorđević (22) iz Niša osuđen je na godinu dana zatvora zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Niški sud proglasio je krivim Đorđevića jer je 20. jula 2003. godine, posle žurke na niškom Pravnom fakultetu, na kojoj su bili atletičari iz više zemalja, na kombiju koji je dovezao albanske sportiste ispisao "Umrite Šiptari", "Srbija-Srbima" i kukaste krstove.

Okrivljeni je grafite nastavio da piše i naredne godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa je na zidu osnovne škole "Vuk Karadžić", koju uglavnom pohađaju učenici romske nacionalnosti, napisao "Ova škola goreće kao džamija", "... počinjemo od najmlađih" i "Ni murija vam nije dovoljna - skinheads".

Đorđeviću se stavlja na teret i da je 1. maja 2004. godine, bez povoda, pretukao Esmu Jusufović i njenog sina, a istog je dana šutnuo ručna kolica i potegao nož na Milana Sinanovića.

Prema presudi, iste večeri je još jednom udario Esmu Jusufović i potukao se s njenim poznanikom Zoranom Šabanovićem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.