Izvor: Glas javnosti, Beta, 15.Apr.2010, 07:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

General Trifunović dobio rešenje o obustavljanju postupka

BEOGRAD - General bivše JNA Vlado Trifunović, koga je vojno tužilaštvo teretilo za podrivanje vojne i odbrambene moći zemlje, izjavio je da je dobio rešenje Višeg suda u Beogradu o obustavljanju krivičnog postupka protiv njega.

U dokumentu se navodi da je sudija Maja Ilić, predsednica veća u tom predmetu, donela 18. marta rešenje o obustavljanju krivičnog postupka, rekao je bivši komandant Varaždinskog korpusa JNA.

"Aktom višeg javnog tužilaštva u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << zamenik višeg javnog tužioca Zoran Đošić obavestio je sud da je više javno tužilaštvo odustalo od daljeg krivičnog gonjenja protiv okrivljenog Trifunovića", kaže se u rešenju.

Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo je 17. marta od optužnice protiv generala Trifunovića i još četvorice oficira Jugoslovenske narodne armije.

Vojno tužilaštvo je 30. januara 1992. optužilo generala Trifunovića i oficire Sretena Raduškija, Berislava Popova, Vladimira Davidovića i Miloša Lukića za podrivanje vojne i odbrambene moći zemlje jer su 1991. kasarnu u Varaždinu, u kojoj je bila veća količina naoružanja, predali hrvatskim paravojnim formacijama.

Hrvatske snage su zauzvrat pustile više od 280 vojnika i oficira JNA iz varaždinske kasarne da odu u Srbiju.

Vrhovni sud Srbije je u januaru ove godine ukinuo presudu kojom je Trifunović, bivši komandant Varaždinskog korpusa, zbog predaje kasarne osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.

U rešenju se navodi da troškovi krivičnog postupka padaju na teret budžetskih sredstava suda, rekao je još Trifunović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.