Garderoba jeftinija od 30 do 70 odsto

Izvor: Blic, 22.Nov.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Garderoba jeftinija od 30 do 70 odsto

Prodavnice garderobe koje posluju u gradovima širom Srbije ovih dana obradovale su mušterije popustom koji odobravaju za jesenje kolekcije. Sniženja su od 30 do čak 70 odsto, s tim što u ponudi ima više garderobe za žene nego za muškarce. Ipak, ponuda je dobra, a interesovanje mušterija, ako je suditi po gužvama, ogromno.

Zapadni trend sezonskih sniženja polako se preselio i u Srbiju. Tako se ovih dana jesenji modeli nekoliko brendova koji su ne tako davno stigli u izloge >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radnji sada mogu pazariti po ceni mnogo nižoj od redovnih. Bez obzira na finansijsku krizu koja sve brže zahvata i Srbiju.

Najveći popust ovih dana odobravaju radnje „Kaliopi", gde su cene, kako za garderobu tako i za modne detalje, snižene i do 70 odsto. Tako, primera radi, tašne ovde sada koštaju od 890 do 2.590, a kaiševi od 290 do 490 dinara.

Popust do 50 odsto za žensku garderobu ovih dana nude i modni brendovi „Mis Selfridž", „Doroti Perkins", „Top šop" i „Tejli vejli", a prema rečima trgovaca najviše se traže majice, džemperi i pantalone. Međutim, interesantno je napomenuti i to da ima slučajeva da su neki modeli koji su na sniženju, poput džempera u „Doroti Perkins", skuplji od onih koji se prodaju po redovnim cenama. Isto tako, iako zvuči čudno jer im vreme nije, veći broj prodavnica na popustima nudi i majice kratkih rukava. Trgovci objašnjavaju da je potražnja za ovim odevnim predmetima ogromna jer mnogi te majice kupuju za večernji izlazak.

Kada su u pitanju ženski modeli, popust do 30 odsto ovih dana nude i u prodavnicama „Mango", „Springfild" i „Kortefil".

Muška garderoba po sniženim cenama ovih dana može se pazariti u nešto manjem broju radnji. Osim u „Njujorkeru", popuste nude i „Springfild" i „Kortefil" u visini od 30 odsto, a prodavnice „Top man" i „Turbo sport" cene nekih proizvoda oborile su i do 50 odsto. Ipak, utisak je da ponuda nije ni približno dobra kao kod ženske garderobe.

- Uvek imam utisak da trgovci vode više računa o ženama. Ipak, dobro je da popusta u ovo doba godine ima jer su cene mnogo pristupačnije - kaže Marko Vasiljević iz Kragujevca.

U većini radnji jesenji popusti traju najkraće do početka decembra ili, kako kažu, dok ima zaliha.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.