Izvor: Blic, 05.Sep.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuzi daju 50 miliona franaka

Francuzi daju 50 miliona franaka

BEOGRAD - Francuska vlada uputiće vanrednu budžetsku pomoć Jugoslaviji u iznosu od 50 miliona francuskih franaka. Ugovor o ovoj pomoći danas će potpisati jugoslovenski ministar inostranih poslova Goran Svilanović i ambasador Francuske u SRJ Gabrijel Keler, saopšteno je iz francuske ambasade u Beogradu. Pomoć je namenjena pokrivanju prioritetnih socijalnih troškova u budžetima Srbije i Crne Gore. Od ukupne sume pomoći Srbija će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dobiti 46,5 miliona franaka za isplatu porodičnih dodataka, posebno porodicama sa decom koje su najviše socijalno ugrožene, dok će Crnoj Gori pripasti 3,5 miliona franaka za smanjenje dugovanja društvenim zavodima i ugroženim porodicama, navodi se u saopštenju.

Ljiljana Lučić, zamenik ministra za socijalna pitanja u Vladi Srbije, izjavila je za 'Blic' da će novac koji Srbija dobije iz ove donacije biti upotrebljen za isplatu još jednog dečijeg dodatka korisnicima ove pomoći u Srbiji. - Redovne isplate finansiraju se iz našeg budžeta, a ova isplata biće vanredna, dodatna pomoć porodicama sa decom. Mi u Ministarstvu trenutno radimo tehničku pripremu za realizaciju ove donacije, a roditelji novac mogu očekivati u roku od sedam do deset dana - kaže Lučićeva. R. M.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.