Fond za razvoj odobrava startap kredite za početnike

Izvor: NovaEnergija.net, 21.Mar.2016, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fond za razvoj odobrava startap kredite za početnike

Treba vam kredit za novi biznis ili za unapređenje postojećeg? Možda vas ova mogućnost zainteresuje.
Fond za razvoj, kao jedan od partnera u “Godini preduzetništva 2016“, od petka 11. marta, počeo je sa primanjen zahteva za dodelu kredita, za šta je izdvojeno 7,2 milijarde dinara.
Kako je Ministarstvo privrede saopštilo, biće odobravani start-ap krediti za početnike preduzetnike i preduzeća, a predviđeni rok otplate je do pet godina u okviru koga je >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << grejs period do godinu dana.
Fond za razvoj će raditi i na unapređenju poslovanja kroz plasiranje kredita za trajna obrtna sredstva sa rokom otplate do pet godina i periodom počeka do devet meseci, za tekuću likvidnost sa rokom otplate do 18 meseci u okviru koga je grejs period do tri meseca i kratkoročne kredite sa rokom otplate od tri do 12 meseci. Planirane su i investicije kroz kredite za investiciona ulaganja, a rok otplate je od sedam do 10 godina u okviru koga je grejs period do godinu.
Krediti će se odobravati uz najnižu kamatnu stopu od 1,5 odsto uz garanciju banke, na godišnjem nivou, ili tri odsto uz ostala sredstva obezbeđenja.
Ministarstvo je podsetilo da Godina preduzetništva predviđa paket različitih programa države, čiji je cilj da se ojačaju preduzetničke snage, pomogne preduzetnicima koji počinju posao ili su ga do određenog nivoa već razvili i pruži oslonac za dugoročni razvoj preduzetničkog duha.
“Godina preduzetništva 2016.” je veliki paket različitih programa države čiji je cilj da se ojačaju preduzetničke snage, pomogne preduzetnicima koji počinju posao ili su ga, do određenog nivoa, već razvili i pruži finansijski i nefinansijski oslonac za dugoročni razvoj preduzetničkog duha.
Sve dodatne informacije, kao i potrebna dokumentacija, mogu se pronaći na sajtovima fondzarazvoj.gov.rs i godinapreduzetnistva.rs.
Foto: pixabay.com

Nastavak na NovaEnergija.net...






Povezane vesti

Kredit za refinansiranje uz dodatni keš

Izvor: Blic, 22.Mar.2016, 10:01

Bankari, kao i vešti trgovci, pažljivo osluškuju želje svojih klijenata, utrkujući se ko će prvi ponuditi novi proizvod prilagođen trenutnim potrebama uz što atraktivnije uslove. U ovom momentu, jedan od najpopularnijih bankarskih proizvoda je kredit za refinansiranje koji omogućava zamenu postojećeg...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.