Fakultet za islamske studije nije iseljen

Izvor: S media, 20.Jul.2011, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fakultet za islamske studije nije iseljen

U Novom Pazaru je za danas bilo zakazano izvršenje sudskog rešenja o prinudnom iseljenju Fakulteta za islamske studije iz zgrade Islamske ustanove. Sudski izvršitelji ni danas se nisu pojavili na Fakultetu.

Sudski izvršitelji po rešenju za prinudno iseljenje ni danas se nisu pojavili na Fakultetu za islamske studije u Novom Pazaru, koji je pod kontrolom Islamske zajednice u Srbiji i glavnog muftije Muamera Zukorlića.

Mešihat Islamske zajednice u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Srbiji pozvao je juče vernike da dođu i "odbrane" od sudskih izvršitelja zgradu Fakulteta islamskih studija koja se nalazi u centru Novog Pazara.

Sudski izvršitelji se, međutim, danas nisu pojavili, a ispred zgrade fakulteta se okupilo oko 200 vernika.

Novi Pazar: Dvostruko ubistvo nakon svađe u restoranu

Osuda Zukorlićevog poziva na osvajanje

Ljajić jači od Ješića

To je drugi put da su izvršitelji bili najavljeni, a da iseljenje nije realizovano.

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji "okupirao" je spornu zgradu 2006. godine neposredno pošto je privatizovana firma "Uniprom", a pozivajući se na Zakon o vraćanju imovine crkvama i verskim zajednicama.

Vernicima ispred fakulteta obratio se potpredsednik mešihata Rešad Plojović, koji je optužio lokalnu vlast da u sprezi sa republičkom vlašću želi da nanese štetu Islamskoj zajednici u Srbiji oduzimanjem zgrade u kojoj je smešten Fakultet za islamske studije.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.