Evo kako da diplomirate iz svoje sobe

Izvor: BKTV News, 14.Jun.2017, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo kako da diplomirate iz svoje sobe

Studiranje na daljinu postalo je hit u svetu, a jedan od najznačanijih online Univerziteta, Pesago iz Italije, otvoriće sedište u Beogradu.

Pesago Univerzitet sadrži 10 studijskih programa: osnovne studije - biznis ekonomije, ekonomije i menadžmenta, turizma, obrazovne nauke, mašinstvo, građevinarstvo, master studije pedagogije, sportskog menadžmenta, ekonomije, kao i doktorske studije.

U beogradskoj Crown Plazi danas je održana prezentacija ovog italijanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << onlilne Univerziteta, gde su predstavljene prednosti ovakvog studiranja. Vlasnik i direktor Pesago Univerziteta rekao je da brojka od 200.000 studenata govori dovoljno o njihovom radu, ali da žele da se prošire i na našim prostorima.

"Prednost online studiranja je što ne idete na Univerzitet, već on dolazi kod vas. Ne morate da napuštate svoj dom, porodicu, prijatelje, da putujete do fakulteta... Naš Univerzitet ima sertifikate, u saradnji smo sa Kolumbija Univerzitetom, jednom rečju, sa celim svetom. Online studiranje je mnogo brže i direktnije zato što se predavanja drže putem kompjutera i mobilnih telefona, vremenska razlika nikada ne pravi problem, mentori su svojim studentima dostupni 24 sata dnevno", objašnjava za "BKTVNews" vlasnik i direktor ovog online Univerziteta Danilo Lervolino.

Lervolino je rekao da je Univerzitet član Privredne komore Italije i da je ova obrazovna ponuda usko povezana sa podelom radnih mesta u toj kompaniji.

"Taj tip studiranja blizak je potrebama industrije, a prednosti su što studenti dobijaju kvalitetan studijski program, pedagoški model koji je usaglašen sa potrebama poslovnog sveta. Ovakav način studiranja i zapošljavanja je i te kako zaživeo u Italiji i pokazao se kao dobar, a to upravo želimo da prenesemo i ovde", dodao je Lervolino.

"Mislim da je online studiranje značajno za obrazovnu budućnost. To je kod nas relativno novo, ali smatram da se moramo usmeriti u tom pravcu, jer defintivno pruža veliku mogućnost. Verujem da će se našim Univerzitetima svideti ova ideja i da će pristati na neki vid saradnje. Pored toga, što su naglasili i sami izlagači, do sada je postojala samo jedna mogućnost, a to je da studenti idu na Univerzitet, a sad Univerzitet dolazi kod njih", istakao je Muamer Zukorlić, predsednik Skupštinskog odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.