Elektronske zdravstvene knjižice stižu u Srbiju

Izvor: TvojPortal.com, 06.Sep.2011, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elektronske zdravstvene knjižice stižu u Srbiju

Izvor:bizlife
Sve je izvesnije da će građani Srbije uskoro umesto papirnih zdravstvenih knjižica koristiti elektronske kartice sa čipom.


Republički zavod za zdravstveno osiguranje (RZZO) raspisao je nedavno tender za izbor sertifikacionog tela i sistema za upravljanje procesom izdavanja elektronskih kartica zdravstvenog osiguranja sa održavanjem, a javna nabavka je otvorena do kraja septembra.
Kako je ranije najavljivano, uvođenje elektronskih zdravtsvenih >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << legitimacija omogućiće brži i lakši pregled kod lekara i podizanje lekova u apotekama bez administriranja. Čekanje u redu na šalterima biće zamenjeno automatima koji će izgledati kao bankomati i u njima će građani knjižice da overavaju. Automati će biti postavljeni u svim filijalama Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, ali i u bolnicama, gde će pacijenti moći da provere da li im je poslodavac uplatio doprinos.

Srbijatenderelektronske zdravstvene knjižiceRepublički zavod za zdravstveno osiguranje (RZZO)

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.