Izvor: B92, 19.Feb.2010, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elektrane počele sa isključenjima

Beograd -- "Beogradske elektrane" počele su sa isključivanjem velikih dužnika sa sistema daljinskog grejanja i to najpre onih sa dugom većim od milion dinara.

Kako je saopšteno iz tog javnog preduzeća, "Beogradske elektrane" isključiće potrošače koji grejanje nisu plaćali godinama unazad, među kojima su i oni koji grejanje nisu plaćali više od decenije. Prema podacima "Infostana" dugove za grejanje ima 50 880 Beograđana, od čega je oko 6 000 višegodišnjih dužnika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Iz "Beogradskih elektrana" navode da su poslali opomene svim korisnicima koji neredovno izmiruju obaveze za uslugu daljinskog grejanja, a da se sa isklučenjima nije počelo tokom hladnog vremena, već da su se sačekali povoljniji vremenski uslovi.

Iz tog preduzeća apeluju na dužnike da izmere račune, jer 15 odsto korisnika, koji ne izmiruju obaveze, nemaju prava da ugrožavaju 85 odsto Beograđana koji uredno plaćaju račune.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.