Izvor: B92, 11.Jul.2009, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egzit promoviše donatorstvo organa

Novi Sad -- Generalni menadžer Egzita Bojan Bošković i pomoćnik direktora Kliničkog centra Vojvodine Ivan Levakov potpisali protokol o promociji ideje donatorstva organa.

Time se Egzit pridružio akciji Kliničkog centra Vojvodina "Šansa za novi život" čiji je cilj promocija presađivanja i donacije organa. Povećanje broja doniranih organa bi Srbiji omogućilo i da ostvari bolju saradanju sa evropskim centrima za transplantacije.

Uključivanjem u akciju, Egzit >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će ubuduće raditi na promovisanju ove akcije i popularisati ideju doniranja organa.

Javnost će biti edukovana o značaju ovog čina koji u pojedinim slučajevima predstavlja jedini spas za život obolelog. Generalni menadžer Egzita Bojan Bošković je i sam, nakon potpisivanja protokola o saradnji, potpisao i donorsku karticu.

U Kliničkom centru Vojvodine kažu da je veoma važno da što više ljudi donira svoje organe, jer na taj način mogu drugima spasti život.

U Srbiji, zbog malog broja doniranih organa, još ne mogu da se zadovolje sve potrebe pacijenata, zbog čega mnogi čekaju na organe koji bi im mogli spasti život.

Organizatori festivala, koji se često vezuje samo za muziku i provod, ipak veruju da mogu da zainteresuju i informišu javnost, da otklone zablude i nejasnoće u vezi sa presađivanjem i donacijom organa, a time i da navedu širu javnost da razmisli o sopstvenom stavu prema donaciji i transplantaciji organa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.