EMS donirao tri miliona dinara klinici u Tiršovoj

Izvor: RTS, 14.Dec.2017, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EMS donirao tri miliona dinara klinici u Tiršovoj

Direktorka "Elektromreže Srbije" Jelena Matejić uručila je danas Zoranu Radojičiću, direktoru Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, donaciju u iznosu od tri miliona dinara. EMS je saopštio da je ta donacija namenjena Odeljenju neonatologije u toj klinici.
"Verujemo da će naša donacija pomoći poboljšanju uslova u ovoj zdravstvenoj ustanovi, posebno jer znamo da će se od doniranog novca kupiti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << inkubator i tri monitora za praćenje vitalnih funkcija beba", navela je Jelena Matejić.

Matejićeva je rekla da je EMS kompanija koja dobro posluje, ostvaruje prihode i da su srećni što su u mogućnosti da pomognu.
"Želimo da motivišemo i druge kompanije da pomognu i da pruže svoj doprinos kako bi deca koja se ovde leče imala još bolje uslove. Znamo da su svi zdravstveni radnici ove ustanove veoma motivisani i posvećeni, a mi smo srećni ako smo u mogućnosti da im makar malo olakšamo posao", rekla je Matejićeva.
Profesor Radojičić zahvalio je "Elektromreži Srbije" na donaciji koja je, kako je naglasio, u kratkom vremenskom roku realizovana.
"Tender je u toku i mi se nadamo da ćemo u vrlo kratkom roku uspeti da nabavimo inkubator i monitore za koje smo dobili donaciju. Nama je vrsta pomoći dragocena i u velikoj meri će doprineti bol?im uslovima lečenja u našoj ustanovi", naveo je Radojičić.
"Elektromreža Srbije" je društveno odgovorno preduzeće koje se fokusira na pomoć deci, bolesnima i socijalno ugroženima. EMS je i prethodnih godina izdvajao značajna sredstva za humanitarne aktivnosti i izlazio u susret onima kojima je pomoć najpotrebnija, i ta praksa će se svakako nastaviti u budućnosti, saopšteno je iz ove kompanije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.