EKOSOLITER U NOVOM BEOGRADU

Izvor: Kurir, 18.Jun.2010, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKOSOLITER U NOVOM BEOGRADU

BEOGRAD - Moderna građevina površine 21.000 kvadrata koja štedi energiju upotrebom savremenih sistema obnovljive energije nići će do 2012. godine u Bloku 66a u Novom Beogradu.

Izgradnja zgrade koštaće 35 miliona evra, a investitor je Rajfajzen banka, čije će novo sedište biti upravo ovaj objekat.

Odluka Rajfajzen banke da u Beogradu izgradi ovu vrednu građevinu koja poštuje sve principe zaštite životne sredine govori da na srpsko tržište bankari i u buduće i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << te kako računaju. Zgrada, čiji su temelji već postavljeni, biće izgrađena u ulici Đorđa Stanojevića u Novom Beogradu, između naselja Belvil i Erport sitija. Useljenje u novu zgradu, u kojoj će raditi 1.159 zaposlenih, planirano je za početak 2012. godine.

- Principijelnu odluku o izgradnji poslovnog objekta Rajfajzen banka je donela 2008. godine, u periodu pre ekonomske krize, dok je odluka o značajnom proširenju prvobitnog plana doneta tek u toku proteklih meseci, bez obzira na sadašnje ekonomsko okruženje. Ovakva odluka ima za cilj još bolje pozicioniranje banke, kao pripremu za period privrednog rasta koji nam predstoji - rekao je juče na konferenciji za novinare Oliver Roegl, predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke, i naglasio da Rajfajzen banka želi da pošalje jasan signal investitorima da je srpsko tržište vredno dugoročnog ulaganja.

- Kao kompanija koja je angažovana na promovisanju prakse društveno odgovornog ponašanja, Rajfajzen banka je vodila računa i o zaštiti životne sredine, te su prilikom projektovanja instalacionih sistema primenjivani principi uštede energije, upotrebom savremenih sistema obnovljive energije i optimizacijom tehničkih parametara za ventilaciju i hlađenje - istakla je Jelena Popović, direktorka Sektora za opšte poslove u Rajfajzen banci.

Slavica Tomčić

Rajfajzen drži drugu poziciju

Za proteklih devet godina poslovanja Rajfajzen banka se izborila za drugu poziciju na srpskom tržištu .

- Kao prva banka sa stoprocentnim stranim kapitalom, Rajfajzen banka je sa 570.000 klijenata u 99 filijala postala jedna od vodećih banaka u Srbiji. U ovu zemlju smo uložili 500 miliona evra i ulaganje 35 miliona evra u izgradnju upravne zgrade ne predstavlja nikakav problem - rekao je Oliver Roegl, predsednik IO Rajfajzen banke.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.