Izvor: RTS, 09.Jun.2021, 09:21

Dve bombe iz Drugog svetskog rata pronađene kod Varvarina

Prilikom adaptacije porodične kuće u selu Varvarinu, Dobrica Krstić pronašao je dve ručne bombe nepoznatog proizvođača.
Najverovatnije je reč o bombama iz Drugog svetskog rata, navodi se u saopštenju Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije.

Mesto pronalaska eksplozivnih naprava iz rata obeleženo je policijskom trakom.

Pripadnici Policijske stanice Varvarin obezbeđuju ovu lokaciju do dolaska specijalne jedinice iz Beograda za demontažu eksplozivnih naprava.   

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pronađene dve bombe iz Drugog svetskog rata

Izvor: B92, 09.Jun.2021

Prilikom adaptacije porodične kuće, u naseljenom mestu selo Varvarin, Dobrica Кrstić pronašao je dve ručne bombe nepoznatog proizvođača...Najverovatnije je reč o bombama iz Drugog svetskog rata, navodi se u saopštenju odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije...Mesto pronalaska eksplozivnih...

Nastavak na B92...

OSTACI RATNE PROŠLOSTI: Dve bombe iz Drugog svetskog rata pronađene kod Varvarina

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2021

Dve ručne bombe, najverovatnije iz Drugog svetskog rata, pronađene su kod Varvarina..Kako se navodi, bombe nepoznatog proizvođača pronašao je Dobrica Krstić, prilikom adaptacije porodične kuće...Kako se dođe u saopštenju odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije, najverovatnije je reč...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.