Dva javna preduzeća ne poštuju kolektivni ugovor

Izvor: Akter, 12.Avg.2015, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva javna preduzeća ne poštuju kolektivni ugovor

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Čačka Slobodan Jelić rekao je danas da dva javna preduzeća u tom gradu ne poštuju Kolektivni ugovor i da radnicima isplaćuju manje za tople obroke

"U Kolektivnom ugovoru koji je gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić potpisao sa javnim preduzećima i koji je stupio na snagu 22. jula ove godine jasno stoji da se topli obrok isplaćuje 250 dinara po zaposlenom, međutim to se ne poštuje", rekao je Jelić novinarima.

Jelić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << rekao da Javno komunalno preduzeće Gradsko zelenilo u Čačku za topli obrok isplaćuje 50 dinara po radniku, a JP Komunalac 200 dinara.

On je najavio mogućnost da radnici tuže ta preduzeća zbog nepoštovanja Kolektivnog ugovora.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.