Dulić najavio izgradnju 7.700 stanova

Izvor: Glas javnosti, 20.Maj.2011, 07:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić najavio izgradnju 7.700 stanova

BEOGRAD - Do kraja ove godine počeće izgradnja više od 6.000 stanova u Beogradu i oko 1.700 stanova u 17 gradova u Srbiji, najavio je ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić.

U oktobru će na Novom Beogradu, u naselju "Dr Ivan Ribar", početi izgradnja oko 1.000 neprofitnih stanova, rekao je Dulić, koji je sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom obilašao radove na izgradnji stanova na lokaciji nekadašnje kasarne "Vojvoda Stepa Stepanović" >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << na Voždovcu.

Onoga trenutka kada budu završeni svi neophodni projekti, ponudićemo građanima da kupe stanove pod veoma povoljnim uslovima na lokaciji na Novom Beogradu, po istom modelu kao u naselju na Voždovcu, najavio je Dulić.

On je rekao da će prvi objekti u naselju na Voždovcu biti završeni u maju sledeće godine, a potpuni završetak se očekuje do kraja 2012.

Ističući da je na izgradnji neprofitnih stanova na Voždovcu angažovano oko 50 srpskih građevinskih firmi, Dulić je najavio da će veći broj izvođača biti zaposlen i na preostalim lokacijama koje tek treba da budu otvorene.

U okviru stambeno-poslovnog kompleksa na Voždovcu, koji je pokrenula država sa ciljem oživljavanja građevinske industrije od posledica ekonomske krize, trenutno se grade 24 objekta sa 2.235 stanova, a ukupno će biti izgrađeno 4.578 stanova različitih struktura.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.