Dulić: Uklanjanje divljih deponija

Izvor: B92, Beta, 23.Dec.2009, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Uklanjanje divljih deponija

Oliver Dulić (FoNet,arhiva)

Beograd -- U okviru akcije "Očistimo Srbiju" tokom ove godine uklonjeno je 56 odsto divljih deponija, izjavio je ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dulić.

U radove na uklanjanju divljih deponija tokom ove godine uloženo je 605,7 miliona dinara, rekao je ministar Dulić. Ministar je predstavio rezultate akcije "Očistimo Srbiju" u 2009. i najavio nastavak te akcije i u 2010. godini. On je rekao da je uklonjeno 2.427 od 4.318 divljih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deponija identifikovanih u akciji "Očistimo Srbiju".

Najviše divljih deponija uklonjeno je u centralnoj Srbiji - 1984, u Vojvodini ih je uklonjeno 425, a na Kosovu i Metohiji 18.

Ministar Dulić je naglasio da su u 61 opštini uklonjene sve divlje deponije.

On je najavio da će sledeće godine najviše pažnje biti posvećeno odvajanju otpada, reciklaži i novim investicijama u oblasti zaštite životne sredine.

"Sledeća godina će biti godina separacije, reciklaže, investicija u zaštitu životne sredine, novih investicija koje bi trebalo da zaposle ogroman broj ljudi. Imaćemo rast jedne potpuno nove industrije koja do sada u Srbiji nije postojala", rekao je Dulić.

On je najavio i edukaciju građana o razvrstavanju i reciklaži, investicije u komunalnu infrastrukturu, otvaranje 15 reciklažnih dvorišta i ulaganje u komunalnu opremu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.