Izvor: B92, 11.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi upisni krug u srednje škole

Beograd -- U svim srednjim školama u Srbiji u ponedeljak će biti izvršen konačan raspored učenika.

Učenici će biti raspoređeni po školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima, a istog dana od osam do 15 sati trajaće upis učenika u srednje škole u drugom upisnom krugu. U srednjim školama u Srbiji ostalo je ukupno 15.547 slobodnih mesta, a 2.612 učenika nije raspoređeno u željene škole.

U četvorogodišnjim srednjim školama ima 4.122, a u trogodišnjim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 11.425 slobodnih mesta, od čega 1.612 u Beogradu.

Najtraženiji obrazovni profili u prvom upisnom krugu bili su ekonomski tehničar, gimnazije prirodnog i društvenog smera, ogledna odeljenja fizioterapeutski i farmaceutski tehničar i poslovni administrator, kao i turistički tehničar. Najmanje interesovanje učenika bilo je za profile izrađivač celuloze papira i kamenorezac-klesar, dok zanimanja poput geobušač, brodograđevinski tehničar i brodomonter nijedan od učenika nije stavio na listu želja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.