Drugi dan Šer konferencije

Izvor: B92, 09.Apr.2011, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi dan Šer konferencije

Beograd -- Jedan od najzapaženijh učesnika drugog dana Šer konferencije u Domu omladine je Sam Graham Felsen, predvodnik tima blogera predsedničke kampanje Baraka Obame.

Nakon uspeha u kreiranju marketinških strategija, postao je gostujući predavač na mnogim univerzitetima uključujući i Harvard na kome je studirao društvene nauke.

Predavanja ovog novinara uglavnom diskutuju ulogu interneta u politici, dinamiku neprofitnih organizacija i biznis strategije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Pored rada u oblasti digitalnih strategija, snimio je i nekoliko dokumentarnih filmova.

Za B92 govorio je o ulozi bloga u predhodnoj kampanji Baraka Obame, kao i o tehnologijama koje će obeležiti sledeću kampanju američkog predsednika, 2012.

"Blog u Obaminoj kampanji nije služio da se govori o njemu, već je bilo reči isključivo o običnim ljudima. Fejsbuk je imao veoma važnu ulogu u povezivanju pristalica. Ali najvažnija tehnologija koju smo koristili je u stvari imejl, iako nije uopšte seksi, to je stara tehnologija, jer smo pomoću imejla uspeli da sakupimo stotine miliona dolara, preko imejla, ne preko tvitera ili fejsbuka. Ja i dalje mislim da će imejl biti najefektivniji način za skupljanje novca, ali za aktiviranje ljudi , mislim da će ajfon sledeće izbore pomeriti za jedan veliki korak napred. Moći ćete na primer, čekajući autobus, na stanici za par minuta otvoriti neku aplikaciju, poslati imejl, telefonirati, prikupiti podatke, sve ono za šta ste morali da odete u kancelariju”, rekao je Felsen.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obamin bloger: Radio bih izbornu kampanju za srpske političare

Izvor: S media, 09.Apr.2011

Ne mogu da kažem da ne bih radio kampanju za srpske političare, ali morao bih pre toga da ih upoznam. Obamina kampanja za izbore 2012. je već počela i to preko interneta. Sviđa mi se ovaj grad, Srbija je pokretač u regionu, kazao je za S media portal Sam Graham Felsen predvodnik tima blogera predsedničke...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.