Dramatično: Četiri sela kod Kladova odsečena od sveta!

Izvor: NaDlanu.com, 15.Sep.2014, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dramatično: Četiri sela kod Kladova odsečena od sveta!

Obilne kiše koje su jutros pogodile Kladovo izazvale su bujanje reke i rušenje mosta koji je stanovnicima četiri sela bio jedina veza sa svetom.

Podvrška reka koja se jutros izlila iz svog korista, usled obilnih padavina srušila je most na državnom putu Kladovo – Negotin, i potopila ga u Dunav. Na području kod sela Milutinovac zarobljeno je sanitetsko vozilo u kome se nalazi i jedan pacijent sa lekarskom ekipom.

Na Đerdapskoj magistrali u pravcu Tekije, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << velika količina odrona zatvorila je prilaz varoši, pa su meštani u potpunosti odsečeni od sveta. Ne može se stići ni do sela Reka, Grabovica i Brza Palanka, ali u ovim mestima nema povređenih.

U Kladovu je od jutros palo 116 litara kiše po metru kvadratnom.



Obilne padavine na području opštine Majdanpek izazvale su izlivanje reke u selu Boljetin. Prema prvim informacijama, celo selo je u potpunosti poplavljeno, i veliki broj domaćinstava je ugroženo.

- Stanje je dramatično, selo je u potpunosti poplavljeno, onemogućen je prilaz selu redovnim putem. Jedno su pripadnici Vojske Srbije, koji se na području opštine Majdnapek nalaze zbog sanacije štete od prethodne poplave, uspeli da se probiju i pomognu meštanima sela. Vodena bujica se ne smiruje, jednostavno nosi sve pred sobom, pa čak i automobile – kaže Draško Ćetković, član privremenog organa opštine Majdnapek, koji se nalazi na ulazu u selo Boljetin.

On dodaje da problem sa izlivanjem reka iz korita imaju i sela Topolnica i Oreškovica, kod Donjeg Milanovca.

Na području Majdanpeka izlila se reka Mali Pek, koja je u potpunosti poplavila glavnu autobusku stanicu.

Izvor: Blic

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.