Dopunski rad do trećine punog radnog vremena

Izvor: S media, 19.Sep.2010, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dopunski rad do trećine punog radnog vremena

Izmene i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti omogućiće zdravstvenim radnicima da obavljaju dopunski rad u privatnoj praksi do jedne trećine punog radnog vremena, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva zdravlja Periša Simonović.

Državni sekretar Simonović je Tanjugu kazao da su do sada lekari mogli da rade u više zdravstvenih ustanova, ali u okviru radnog vremena do osam sati dnevno, a sada će im izmenama biti omogućeno da u privatnoj praksi rade još trećinu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << radnog vremena u odnosu na puno radno vreme.

Simonović je kazao da je cilj da svi zdravstveni radnici budu izjednačeni, pod uslovom da se time ne ugrožava rad zdravstvene organizacije u kojoj su zaposleni u punom radnom vremenu.

Državni sekretar je precizirao da kada zdravstveni radnik podeli radno vreme, odnosno kada radi kod više poslodavaca, biće neophodno da obezbedi saglasnost direktora prvobitne ustanove u kojoj je zaposlen kako bi u njoj bio adekvatno organizovan rad.

„On će morati da obavesti svog poslodavca u javnoj ustanovi da je pola radnog vremena otisao da radi kod drugog poslodavca kako bi direktor mogao da organizuje posao“, kazao je Simonović.

On je objasnio da će se takvim načinom rada steći uslovi da jedan broj radnika oslobodi deo radnog vremena i mesta, pa će samim tim biti i povećana šansa za zaposlenje dodatnog broja lekara.

Prema Simonoviću, prednost takvog načina rada imaće i privatni domovi zdravlja koji će moći da organizuju posao izabranih lekara.

„Biće rešeni i drugi problemi, odnosno biće omogućeno da u dopunskom radu pruže usluge iz obaveznog zdravstvenog osiguranja za koje se formiraju liste čekanja, ili se pružanje tih usluga teško postiže u krakom vremenskom periodu“, kazao je Simonović.

Državni sekretar je dodao da će biti obezbedjeni i dodatni finansijski prihodi za te ustanove, ali i radnike.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Dopunski rad u privatnoj praksi

Izvor: RTS, 19.Sep.2010

Zdravstveni radnici će moći da obavljaju dopunski rad u privatnoj praksi do trećine punog radnog vremena, prema novim izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti. ..Izmene i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti omogućiće zdravstvenim radnicima da obavljaju dopunski rad u privatnoj praksi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.