Dom kulture u Kuršumliji pun otpada

Izvor: Glas javnosti, 30.Maj.2012, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dom kulture u Kuršumliji pun otpada

KURŠUMLIJA - Radovi na izgradnji Doma kulture u Kuršumliji, čija izgradnja je započeta pre 30 godina, obustavljeni su zbog nedostatka novca, a ova zgrada kulture sada je ruglo opštine puno otpada.

Zgrada je počela da se gradi 1987. godine, ali su radovi zbog nedostatka novca obustavljeni i sada taj objekat, na kojem nije postavljen ni krov, propada.

Ova zgrada kulture trebalo je da predstavlja lokalno arhitektonsko čudo s bibliotekom, bioskopom, konferencijskom salom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sa 500 mesta za pozorišne predstave i muzičke priredbe, ateljeima i kuglanom.

U lokalnoj vlasti u Kuršumliji ističu da je ovakav objekat preko potreban gradu i napominju da je za završetak ovog objekta potrebno više od milion evra, ali da u budžetu nema para za tu investiciju.

"Problem završetka izgradnje Doma kulture, koji se proteže više od 20 godina, mora biti ozbiljnije uzet u razmatranje, traženjem strateškog partnera za završetak izgradnje i apliciranjem kod republičkih fondova u odgovarajućim ministarstvima", rekao je jedan od nekadašnjih čelnika kuršumlijske opštine Miodrag Drobnjak.

Drobnjak kaže da je lokalna vlast, na čijem čelu je bio od 2000. godine, razmišljala da završi ovaj objekat, ali da za to ni tada nije bilo novca u budžetu.

Prema njegovim rečima, obavezno se mora pronaći rešenje za završetak objekta u kome je potrebno uložiti još puno sredstava da bi se priveo nameni i dao bolje uslove za kulturni život u opštini Kuršumlija.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.