Dogovoreno rešenje za “smrdljive“ zgrade

Izvor: RTS, 15.Jan.2015, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovoreno rešenje za “smrdljive“ zgrade

Građevinska direkcija Srbije saopštila je da je postigla dogovor sa stanarima dve zgrade u naselju Dr Ivan Ribar o rešavanju problema neprijatnih mirisa i isparenja prouzrokovanih neispravnim oplatolom.
Sedamdeset odsto građana odlučilo se za potpunu rekonstrukciju zgrade, odnosno rušenje, dok se ostatak opredelio za raskid ugovora i povraćaj novca ili zamenu stana za drugi u vlasništvu Direkcije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potvrđeno je RTS-u.

Direkcija je počela da poziva stanare da potpišu ugovore o načinu regulisanja međusobnih odnosa u skladu sa izjašnjavanjem u anketi.
Po okončanju potpisivanja ugovora sa svih 199 vlasnika stanova, biće omogućeno da Direkcija uđe u posed stanova i počne rekonstrukciju objekata.
Procenjuje se da će rekonstrukcija zgrada trajati 12 meseci od uvođenja izvođača na gradilište, a precizni rokovi biće poznati nakon završetka postupka javnih nabavki i izbora izvođača radova.
Direkcija će za vreme trajanja rekonstrukcije zgrada snositi troškove stanara za zakup drugog stana, troškove selidbe i ostale prateće troškove, navodi se u saopštenju.
"Direkcija je iskazala spremnost da izvrši potpunu rekonstrukciju objekata, što je prihvatljivo za većinu stanara. Direkcija smatra da je ovim dogovorom iskazala najviši stepen kompromisa i spremnosti da efikasno reši problem", poručila je Građevinska direkcija Srbije.
Direkcija je u avgustu prošle godine podnela krivične prijave MUP-u i Tužilaštvu i očekuje da problem bude rešen.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dogovoreno rešenje za "smrdljive" zgrade

Izvor: Studio B, 15.Jan.2015

Građevinska direkcija Srbije saopštila je danas da je postigla dogovor sa stanarima dve zgrade u naselju Dr Ivan Ribar o rešavanju problema neprijatnih mirisa i isparenja prouzrokovanih neispravnim oplatolom...Kako se navodi u saopštenju Direkcije 70 odsto građana odlučilo se za potpunu rekonstrukciju...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.