Dodeljeno 80 vatrogasnih i službenih vozila

Izvor: RTS, 02.Avg.2019, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljeno 80 vatrogasnih i službenih vozila

Ministar policije Nebojša Stefanović prisustvovao je dodeli ukupno 80 vatrogasnih i službenih vozila organizacionim jedinicama koje je nabavio MUP i istakao da će građane štititi dobro opremljena policija i vatrogasci.
Sektoru za vanredne situacije uručeno je, ispred Palate "Srbija", 12 autocisterni MAN, a drugim organizacionim jedinicama dodeljeno je osam saniteta i 60 kombi vozila.

Nebojša >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Stefanović je rekao da MUP nastavlja sa intenzivnim opremanjem policajaca i vatrogasaca i da ispunjava dato obećanje.
"Želimo da naši ljudi lakše i efikasnije obavljaju svoj posao. Vatrogasna vozila će pomoći širom Srbije da se požari lakše gase i da naši vatrogasci budu bolje zaštićeni", naglasio je Stefanović.
On je najavio da će ove godine biti nabavljeno još vatrogasnih vozila koja će biti poslata širom Srbije.
Kaže da će 12 autocisterni od 7.000 i 10.000 litara i vozila dobiti Jagodina, Šabac, Vranje, Novi Pazar, Sombor, Kraljevo, Prokuplje, Zaječar, Novi Sad i Beograd.
"Hoćemo da pokažemo da smo odgovorni prema građanima u svim delovima zemlje i ravnomerno nabljamo i za policiju i vatrogasce u svim opštinama gde je to potrebno i prema prioritetima koji Sektor za vanredne situacije zadaje", naveo je Stefanović.
Nabavljeno je i 60 kombi vozila koja će biti korišćena u specijalnim i posebnim jedinicima, SAJ i Žandarmeriji i u policijskim stanicama širom Srbije.
Stefanović dodaje da su tu i 33 kombi vozila za intervnetne jedinice policije koje se angažuju po posebnim zadacima.

Posle dužeg vremena, nabavljeno je osam savremenih sanitetskih vozila i biće korišćena za zabrinjavanje pripadnika MUP-a, ali i građana. 
"Pored uniformisanih delova policije, voodili smo računa i o jedinicama poput jedinica za obezbeđenje, sektor unutrašnje kontrole, helikopterske jedinice... tamo gde će kombiji biti korišćeni za efikasniji prevoz ljudi, delegacija i drugo", rekao je Stefanović.
Ministar je na pitanje novinara kada će biti poznato koliko je koštala nabavka škoda od pre nekoliko godina za MUP i koliko je koštala nabavka danas uručenih vozila rekao da MUP vodi računa da ni za dinar ne plati nešto skuplje.
"Ne postoji niko u Srbiji ko može da kaže da je kupio ova vozila jeftinije od nas", rekao je Stefanović i dodao se sve nabavke rade po zakonu i transparetno, ali da pojedine informacije o nabavkama jesu u domenu tajne i da ne mogu da se objave. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Vranje dobija nova VATROGASNA I SLUŽBENA VOZILA

Izvor: OkRadio.rs, 02.Avg.2019

Vranje - Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas dodeli 80 vatrogasnih i službenih vozila organizacionim jedinicama koje je nabavio MUP i istakao da će građane štititi dobro opremljena policija i vatrogasci. Sektoru za vanredne...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.