Dobiće novac a putevi možda ostanu neočišćeni!

Izvor: NaDlanu.com, 17.Nov.2012, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobiće novac a putevi možda ostanu neočišćeni!

Još je sporno da li će građani ove zime moći mirne duše da sednu za volan. Naime, Vlada je rešena da ne odobri “Putevima Srbije” tražene dve milijarde dinara za održavanje oko 6.000 kilometara puta, koje bi prema planu ovo javno preduzeće trebalo da preuzme od opština

Država je u te svrhe odobrila 900 miliona dinara, što je više nego što su “Putevi” sami tražili kada su u martu pravili program poslovanja za ovu godinu. Kako prenosi Blic generlani direktor "Puteva" >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Zoran Drobnjak sada tvrdi da novac koji je država spremna da da za održavanje puteva nije dovoljan i da ne bi pokrio i “pripremu puteva”.Prema programu poslovanja koji su “Putevi” za 2012. godinu napravili još u martu, predviđeno je da je za redovno održavanje 16.500 kilometara(km) puteva potrebno sedam milijardi dinara. Oko 30 odsto od tog iznosa bi otišlo na zimsko održavanje, što je 2,1 milijarda dinara. Prostom računicom dobija se da bi za 6.000 km bilo potrošeno 787,5 miliona dinara što je manje od predviđenih 900 miliona. Prvi sneg se očekuje krajem novembra.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.