Đorđević na tradicionalnom turniru penzionera u šahu

Izvor: Blic, 01.Okt.2017, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević na tradicionalnom turniru penzionera u šahu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je tradicionalnom turniru penzionera u šahu povodom Međunarodnog dana starijih osoba.

Đorđević otvorio je tradicionlni šahovski turnir na Novom Beogradu i tom prilikom rekao je da su protivnici veoma vešti u ovoj igri uz opasku da je prvu partiju šaha odmah izgubio.

„Videćemo ostale partije kako ću proći, ali kako god , važno je da država brine o najstarijima. Danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je njihov dan i želim da im uputim jasnu poruku da Republika Srbija nikada neće zaboraviti naše najstarije sugrađane i da će brinuti o njima , rekao je Đorđević.

On je dodao da će ta pažnja iz dana u dan biti sve veća, navodi se u saopštenju MInistarstva.

Ministar je napomenuo da starima ovakve vrste druženja prijaju i da bi trebalo da im se obezbede uslovi kako bi ih bilo više i napomenuo da će država učiniti sve da Klubova za stare ima što više, kako bi im bili dostupni.

„Ovakva druženja njima znače, a i pokazuju da mi kao država brinemo o njima. Mi znamo da postoje problemi u nekim opštinama sa razumevanjem prema njihovim potrebama, a Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja će se potruditi da svima skrene pažnju kako bi se penzinerima dao potreban prostor za održavanje ovakvih tunira, ali mesta gde će provoditi vreme “, zaključio je on.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.