Đorđević: Radnička prava su za mene sveto pismo

Izvor: RTS, 05.Jun.2018, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Radnička prava su za mene sveto pismo

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da se Srbija i ministarstvo koje vodi bore za radnička prava u skladu sa zakonom i da su za njega ta prava "sveto pismo".
Đorđević je, odgovarajući na pitanje novinara "zbog čega Srbija ne reaguje na sve učestalije kršenje radničih prava i staje na stranu investitora", rekao da se ne slaže sa tim i da se ne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pravi razlika između privatnog i državnog ili domaćeg i stranog, već da postoji samo zakon.

"U razgovoru sa turskim investitorima sam rekao možda nešto što se ne sviđa nekim poslodavcima, da se Srbija i ministarstvo koje vodim bore za sva radnička prava u skladu sa zakonom i za mene su ta prava sveto pismo. Niko nije povlašćen, niti će biti, prava i obaveze i poslodavaca i radnika su da se drže zakona", rekao je ministar.
Kako kaže, može da se razgovara u budućnsoti o promenama zakona, ali do tada, važećeg svi moraju da se pridržavaju.
Upitan za slučaj fabrika "Kajzen", "Jura" i "Geoks", Đorđević je rekao da je slučaj "Kajzena" rešen, da je tamo bio inspektor, a poslodavac kažnjen, a da su, kada je reč o "Juri" i "Geoksu", u pitanju samo pretpostavke.
"Pričali ste o uslovima u 'Kajzenu', jeste li ih videli, jeste li videli slike inspektora koji je bio tamo, to nisu loši uslovi... Ali, poslodavac je kažnjen", rekao je Đorđević.
Dodao je da se ne sme dozvoliti kršenje radničkih prava i da je dužnost države da ih zaštiti.
Rekao je i da je dužnost države da kreira bolji poslovni ambijent, nova radna mesta i da se trudi da BDP bude veći...
"To će stvoriti uslov da stvaramo mogućnost i obavezu poslodavcima da podižu platu i time ih indirektno teramo da se popravi materijalni položaj radnika", rekao je Đorđević.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đorđević: Radnička prava za mene sveto pismo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da se Srbija i ministarstvo koje vodi bore za radnička prava u skladu sa zakonom i da su za njega ta prava "sveto pismo..Đorđević je, odgovarajući na pitanje novinara "zbog čega Srbija ne reaguje na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.