Izvor: Blic, 12.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokići dobili dvanaest kredita

Đokići dobili dvanaest kredita

BEOGRAD - Sindikat 'Beobanke' podneo je krivičnu prijavu protiv Miloljuba Đokića, člana Upavnog odbora ove banke i generalnog direktora firme 'Beogradelektro', zbog novčanih mahinacija. Naime, Đokić je, prema podacima iz banke, u periodu od 1. janura 1998. godine do 1. marta 1999. godine od 'Beobanke' dobio pet stambenih kredita u ukupnoj vrednosti od 2,4 miliona dinara. U ovom periodu tri stambena kredita dobio je i njegov sin Dejan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Đokić u iznosu od 1,65 miliona dinara, a njegova kćerka Suzana Đokić jedan kredit u iznosu od 400.000 dinara. Osim Đokićeve dece, četiri stambena kredita je dobio i njegov bratanac Vladimir Đokić, u ukupnom iznosu od 2,3 miliona dinara. Tako je porodica Đokić ukupno dobila kredite od blizu 800.000 maraka po zvaničnom kursu.

U periodu od septembra 1996. godine do septembra 1999. godine zamenik generalnog direktora 'Beogradelektra' Joksim Arsić takođe je od 'Beobanke' dobio pet stambenih kredita u vrednosti od 1,95 miliona dinara, kao i njegova deca (sin Predrag dobio je kredit od 400.000, a kćerka od 200.000 dinara).

Đokiću se pripisuje, o čemu je bilo reči na nedavno održanoj sednici UO ove kuće, i davanje novca za kampanju SPS-a, zatim 300.000 dinara u robi za opremanje prostorija SPS-a Stari grad i finansiranje kampanje SPS-a kroz fiktivno davanje za reklame po 1,5 miliona dinara TV Valjevu i TV Kraljevu.

Miloljub Đokić, generalni direktor 'Beogradelektra', potvrdio je za 'Blic' da su on i njegova deca dobili kredite od 'Beobanke' u pomenutom dinarskom iznosu, osim jednog kredita od 250.000 dinara koji mu se pripisuje.

- Ja sam tražio kredite, a banka ih davala. To su privatni krediti i nemaju nikakve veze sa 'Beoelektrom', gde sam generalni direktor, niti s tim što sam član UO 'Beobanke'. Kako čujem ova banka je dala 800 takvih kredita. Da se razumemo, nisam ja samo dobio sve te kredite, već i moja deca, koja imaju sopstvene porodice. Dakle, tu se radi o tri porodice - tvrdi Đokić, napominjući da uredno otplaćuje sve kredite, koji su dati na 20 godina.

Prema njegovim rečima, on i njegova deca dobili su po jedan kredit za adaptaciju stanova, a ostale kredite su zajedno s njegovim bratancem uložili u izgradnju zajedničke kuće na Voždovcu u Bilećkoj ulici. Đokić, kako kaže, ima stan od 80 kvadrata na Ceraku, a stanove imaju i njegova deca, ali kako tvrdi, 'izgleda da ćemo morati da prodamo stanove da bismo završili kuću, jer nemamo novca da je završimo'.

- I opet bih uzeo kredit kada bi mi ga neko dao i, naravno, kada bih znao da mogu da ga otplatim - kaže Đokić.

Prema rečima Dušana Đorđevića, predsednika UO 'Beogradelektra', još se čekaju zvanični podaci 'Beobanke', a prema prvim informacijama koje je dobio iz banke, čak 17 ljudi iz 'Beogradelektra' je dobilo stambene kredite.

- Ti krediti nisu uzeti preko naše firme i ne otplaćuju se preko nas, a naš novac nije učestvovao ni u depozitu, jer je to protivno zakonu. Ukoliko se ispostavi da je bilo nekih nepravilnosti, pokrenuće se pitanje krivične odgovornosti - kaže Đorđević.

Prema njegovim rečima, 'Beogradelektro' je u predizornoj kampanji dao u vidu donacije 100.000 dinara SPS-u Lazarevca, a na predlog pomoćnika direktora za rudnike EPS Žunića.

- To nije bio veliki iznos i pošto mi ponekad dajemo donacije, UO je odlučio da se taj novac uplati. Ništa drugo SPS-u nismo davali - tvrdi Đorđević. On je demantovao da je ova firma finansirala opremanje prostorija SPS-a Stari grad, a iznosi od po 1,5 miliona dinara, uplaćenih TV Kraljevu i TV Valjevu, prema njegovim rečima ' dati su za reklamu'. Katarina Preradović

Epidemija keratokonjuktivitisa zatvara medicinske ustanove Direktor i deca dobili 12 kredita

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.