Izvor: B92, 11.Dec.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Mi ne možemo da izmislimo novac

Beograd -- Republički ministar finansija Božidar Đelić rekao je da u ovom momentu nema novca za povećanje plata zdravstvenih radnika. "Sa zdravstvenim radnicima smo se dogovorili da u decembru sagledamo situaciju i vidimo da li je moguća neka korekcija plata. Ali, kao što se vidi u predloženom rebelansu budžeta za 2002. godinu - tog prostora jednostavno nema", rekao je Đelić: "Mi ne možemo da izmislimo novac, to nije nikakva ujdurma i laž. Kasa je otvorena i za njih i oni mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pogledaju - novca nema, ima čak i nešto manje novca nego što je predviđeno. U sledećoj godini mi ćemo nastaviti da dajemo prioritet zdravstvu, kao i poslednje dve godine. Plate su značajno porasle protekle godine, lekarima je plata porasla za 56% u poslednjih 12 meseci što je najbrži rast u našoj ekonomiji".

Predstavnici Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite najavili su da će u parku preko puta ministarstva ostati do ispunjenja zahteva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.