Izvor: B92, 18.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đaci izašli iz škole zbog hladnoće

Gornji Milanovac -- Učenici prepodnevne smene Gimnazije u Gornjem Milanovcu napustili časove zbog hladnih učionica.

U Gornjem Milanovcu jutros je izmerena temperatura od minus dva stepena Celzijusovih. Direktor Gimnazije Miodrag Ivanović je rekao da ne zna kada će početi grejanje škole, jer je zabranjena upotreba njene kotlarnice na gas.

Hladne učionice su danas i u Ekonomskoj i Tehničkoj školi, jer je i njima zabranjeno korišćenje kotlarnica na gas. Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opštine Dražimir Marušić je rekao da su četiri republičke inspekcije (MUP-a, građevinska, za parne kotlove i "Srbijagasa") zabranile korišćenje kotlarnica, "jer imaju nedostatke koji su opasni za čitav grad".

Marušić je kazao da za te kotlarnice nikada nije dobijena upotrebna dozvola, iako su izgrađene još 2003. godine i dve sezone su korišćene. Veštak za parne kotlove Zoran Nikić rekao je da te kotlarnice nisu smele ni jedan dan da rade i da je "prava sreća" da nije došlo do katastrofe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.